Vacatures
Redbook blogs

 

 

 

Box versus Sharepoint | Box laat anderen ver achter zich

Box versus Sharepoint lijkt een vreemde vergelijking maar dat is het niet. Box kan dan nog een relatief onbekende speler zijn op het gebied van Enterprise Content Management, maar dat zal niet lang meer duren. Gartner heeft Box in 2014 erkend als ‘leader‘ op het gebied van ECM en EFSS, Enterprise File Synchronization and Sharing. Gartner benadrukt daarbij overigens het belang hiervan. Organisaties die investeren in EFSS voorkomen en beperken problemen met security en compliance die bestaan als documenten ongecontroleerd worden opgeslagen en gedeeld. Die documenten zwerven immers snel op persoonlijke cloud servers en mobiele apparaten. Maar dat is niet het enige: Box zorgt voor een toename van de samenwerking en productiviteit, verlaging van kosten en verbetering van data beveiliging. Het is overigens interessant om te zien hoe Box en Microsoft samenwerken:

  • Met Box for Office 2013 Desktop:

    gebruikers kunnen elk bestand in Box openen, bewerken, delen en opslaan binnen Word, PowerPoint, en Excel.

  • Met Box for Outlook 2013 Desktop:

    Box stroomlijnt de email workflow, geeft gebruikers de mogelijkheid om bestanden te delen die al in Box opgeslagen zijn en converteert attachments naar ‘secure Box shared links’.

Box versus Sharepoint
Box versus Sharepoint: Samenwerken daar waar wordt gecreëerd.

Box wint dus op een flink aantal punten als het gaat om Box versus Sharepoint. En overigens ook als het gaat om Box versus anderen. Box is niet alleen maar EFSS maar is ook een subliem platform voor samenwerking. Samen aan documenten werken is een verademing ten opzichte van ‘old school’ oplossingen. Versiebeheer, autorisaties, de mogelijkheid om comments en mentions bij bestanden te plaatsen, taken toe te voegen, het is allemaal perfect geregeld.

Box is een speler die snel innoveert, en innovatie stimuleert door een groot aantal slimme partnerships. Zoals bijvoorbeeld met Docusign. Een document veilig delen met een klant, en tegelijk mogelijk maken dat de klant elektronisch tekent, zonder zelf over een Docusign licentie te beschikken, is in geen enkele andere EFSS oplossing zo eenvoudig en doeltreffend.

 
Over innovatie gesproken: Box op de Google watch
Box voor grote en kleine organisaties de beste oplossing

Of een organisatie nu klein of groot is, of eenvoudig of complex, Box is een ideale manier om bestanden op te bergen en te delen, en om samen te werken. Geen zorgen over infrastructuur, backup en recovery, beveiligingsproblemen en moeizame samenwerking. En voor de kosten hoeft geen enkele organisatie het te laten. Eigen storage, beheer en alle problemen die daarmee samenhangen zijn duurder. Box versus Sharepoint is dan ook een thema wat nog sterk aan belang zal winnen, want voor veel organisaties zou de keuze wel eens kunnen leiden tot het omgooien van de koers.

Redbook is Box reseller partner. Meer informatie over de mogelijkheden van Box:

Alle informatie over BoxSiteLock