Vacatures
Redbook blogs

 

 

 

Lightning Connect | Lightning is vooral ook Lightning Connect

Salesforce Lightning Connect

Iedereen die wat langer met Salesforce werkt is er inmiddels aan gewend dat er elk jaar het nodige aan nieuwe mogelijkheden wordt gelanceerd. Met nog de nodige innovaties op komst, springt met name de nieuwe gebruikersinterface in het oog. En daarmee vooral Lightning, want die sorteert eigenlijk al voor op de nieuwe UI.

Nu heeft Salesforce Lightning op zich al een enorme impact op gebruikers van Salesforce, Salesforce partners en developers. Lightning heeft een eigen framework met componenten waarmee een complete User Interface kan worden gebouwd die op praktisch elk platform draait. Het mooie is dat de componenten ook voor de app builder beschikbaar zijn, en er dus een relatief eenvoudig platform wordt geboden voor als je wat minder hardcore developer bent. Daarmee is niet gezegd dat het platform minder interessant is voor developers. Omdat developers componenten bouwen die herbruikbaar zijn, en overigens via de app exchange gedeeld kunnen worden, is het mogelijk om veel sneller applicaties te bouwen dan met de traditionele hulpmiddelen.

Lightning Connect

Lightning Connect

Salesforce Lightning en Salesforce Lightning Connect

Hoewel de nieuwe UI door veel gebruikers waarschijnlijk zal worden toegejuicht, is de UI niet het meest strategische aspect van Lightning. Door de toevoeging van Lightning Connect is het mogelijk om backoffice data op een eenvoudige manier te integreren in Salesforce, en daardoor gaat de deur op een kier voor grote organisaties die legacy systemen in huis hebben en daardoor niet of maar gedeeltelijke in de cloud kunnen werken. Voor de koppeling van Salesforce met legacy applicties waren al producten beschikbaar, zoals Informatica, MuleSoft, Jitterbit, Apatar. Naar verwachting zullen deze producten ook allemaal OData en Lightning Connect gaan ondersteunen. Lightning Connect is ook point en click te coderen, en maakt gebruik van het OData protocol. Daarmee worden de gegevens niet zozeer opgeslagen maar gestreamd.

Met deze ontwikkeling slaat Salesforce twee vliegen in één klap: In het segment waarin Salesforce al heer en meester is (SMB) wordt een duidelijke verbetering in de mogelijkheden en de beleving van gebruikers gerealiseerd. En in het hogere segment wordt de mogelijkheid voor hybride oplossingen vergroot, wat de positie van Salesforce alleen maar versterkt.

Salesforce.comAls Salesforce partner zijn we blij met de ontwikkelingen. Redbook heeft de visie dat organisaties het beste gebruik maken van IT als deze voornamelijk in Cloud is ondergebracht, omdat de mogelijkheden voor integratie ertoe leiden dat organisaties de keuze hebben om de beste oplossingen te gebruiken, en deze te laten aansluiten om de bedrijfsprocessen. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Alle informatie over SalesforceSiteLock