Vacatures
Redbook blogs

 

 

 

Salesforce DMP | Omni Channel Marketing Platform

Ongeveer een jaar geleden kondigde Salesforce de overname aan van het Data Management Platform Krux. Op Dreamforce 2017 was het één van de meest besproken onderwerpen. Het heet nu, na de overname, Salesforce DMP en is een platform dat klanten van Salesforce gaat helpen bij het personaliseren van Marketing campagnes op basis van alle digitale interacties met klanten.


Van gedachten wisselen over Salesforce of DMP? Bel ons op 036 8080112

Chris Appels, Salesforce Specialist

Persoonlijke marketing via Omnichannel

Het is geen geheim meer dat elke click die je doet op een website of app wordt opgeslagen. Je kan tegenwoordig bijna geen website meer bezoeken zonder daarna reclameboodschappen te ontvangen die te maken hebben met je zoekgedrag, of het nou is voor die nieuwe spijkerbroek die je net hebt bekeken of de vliegtickets die je hebt gegoogeld. Ieder bedrijf wil zijn klant zo goed mogelijk leren kennen, zijn interesses peilen en hier op inspelen met gerichte Marketing. Het liefst wil je voordat iemand zich met naam en e-mail adres registreert op je website al weten wat zijn interesses zijn. Krijgt deze persoon al je nieuwsbrieven? Leest hij ze of gooit hij ze gelijk weg? Volgt deze klant je social media kanalen al en gebruikt hij je app? Dat is waar Salesforce met DMP zijn slag hoopt te slaan. Salesforce DMP, het voormalige Krux, wordt het platform dat verbonden is met al je databases. Met behulp van Salesforce Einstein kan dit platform je straks vertellen dat je nieuwe klant eigenlijk helemaal niet zo nieuw is. Ondanks het feit dat hij zich nu pas registreert op je website heeft hij al 3 keer in jouw mobile app een producten catalogus bekeken en volgt hij al je posts op social media over een nieuwe sneakerlijn op de voet. Grote kans dat je deze persoon beter kan benaderen met je lopende sneaker aanbiedingen in plaats van een generiek welkomstmailtje.

Salesforce DMP

Naast het stroomlijnen van je persoonlijke marketing kan DMP ook erg waardevol zijn in het vinden van nieuwe doelgroepen. Het is geen geheim dat het promoten van warme winterjassen seizoensgebonden is. Maar is het een van je marketeers ooit wel eens opgevallen dat het merendeel van de mensen die in September winkelen voor een nieuwe jas hondenbezitters zijn? Met alle data die je hebt zijn dit soort patronen voor mensen bijna onmogelijk nog te vinden puur alleen door het gigantische volume waar je mee te maken hebt. Dit is waar Einstein kan schitteren om je inzichten te geven in welke doelgroep nu echt interessant is om te benaderen.

Salesforce DMP en Big Data

Data is voor vele bedrijven een van hun meest waardevolle middelen. Inzicht creëren in je klant is voor iedere onderneming cruciaal maar wordt ook moeilijker en moeilijker naarmate je meer informatie verzamelt. Het wordt dan als het ware Big Data. Als Salesforce met DMP en Einstein in slaagt deze taak op een effectieve manier op zich te nemen zou het zomaar een van de meest gebruikte producten kunnen worden in de komende jaren. Lees meer over Salesforce op onze partner pagina.

F528H&feR3r
SiteLock