Vacatures
Redbook blogs

 

 

 

Salesforce en Big Data | BigSobjects op Dreamforce 2016

^&7gfdkjh*IgsdfR3

Sinds summer 2015 is het mogelijk om zogeheten BigObjects te integreren in Salesforce. Salesforce en Big Data krijgt hierdoor een nieuwe dimensie. Met SOQL, Data Pipelines, de Bulk-, Rest- en SOAP API kan de informatie van BigObjects worden verwerkt. Maar wat heb je er aan? Nou, je kunt deze objecten bijvoorbeeld gebruiken als data archief. Op Dreamforce 2016 werd ook het “BigSobject” in de schijnwerper gezet.

Van gedachten wisselen over Salesforce? Bel ons op 036 8080112

Erik Hamelink, Salesforce Specialist

Salesforce en Big Data: The next BIG thing
Na de eerste paar sessies op Dreamforce 2016 komen we bij een sessie die over big data gaat op het Force.com platform. Hier wordt tevens een toelichting gegeven op “BigSobjects”.
BigSobjects zijn heel goed vergelijkbaar met andere objecten in hun structuur, enkel kunnen deze belachelijk grote hoeveelheden aan: 1B+. De objecten zijn aan te maken via de metadata API en kunnen via een Asynchrone SOQL query worden aangeroepen, enkel is deze aanroep niet rechtstreeks waardoor deze selectie van de data moet worden opgeslagen in bijvoorbeeld een Resultaten Sobject.

Over Salesforce en Big Data gesproken: Het voorbeeld dat gegeven wordt voor het eerste standaard BigSobject is “FieldHistoryArchive”, waarbij de veldtransacties worden bijgehouden van alle objecten. De BigSobjects worden gequeried via een Rest API voor Async SOQL, welke is te vinden in de workbench.

Salesforce en Big Data

Salesforce en Big Data

Wel hebben de BigSobjects nog een aantal nadelen:

Geen triggers of workflow rules. Reporting en dashboards kunnen niet gemaakt worden op het object zelf, enkel op het resultaten object. Zoeken is niet mogelijk en Er is geen sharing model.

Deze nadelen kunnen toch de bijzondere mogelijkheden van BigSobjects voor het gebruik van Salesforce en Big Data niet overschaduwen, en natuurlijk nemen de mogelijkheden bij nieuwe releases nog verder toe.

Salesforce en Big Data: De mogelijkheden

De Bulk API wordt overigens ook aangepast om deze BigSobjects te vullen. Omdat het hier gaat om biljoenen records waardoor zelfs 100.000 records per bulk nog lang duurt komt er een mogelijkheid om te werken met een andere beperking: bestandsgrootte. Dit opent de deuren naar veel grotere hoeveelheden data die door Salesforce verwerkt kunnen worden zonder dat hierop gewacht hoeft te worden (background processing). Een goede use case voor zo’n custom BigSobject is bijvoorbeeld historische data van alle opportunities. Hier kan een snapshot bijvoorbeeld gemaakt worden van de huidige pipeline zoals dat nu ook kan via de snapshot tool, maar dan voor organisaties met een grotere dataset dan is toegestaan via de snapshot tool. Er zijn hier nog veel meer leuke onderdelen en toepassingen van, maar daarover een andere keer meer. Tot zover Salesforce en Big Data!

F528H&feR3r
SiteLock