Vacatures
Recente Redbook blogs

 

 

 

Salesforce implementeren | Wat elke Executive moet weten

52yvjdhg27

Iedereen kent Salesforce, het nummer één CRM systeem dat volledig in de Cloud draait. Met die korte veelgehoorde samenvatting lijkt alles gezegd. Maar dat is niet zo. Salesforce is veel meer dan een CRM in de Cloud en het is voor executives belangrijk om te weten wat Salesforce is, wat het belang van Salesforce is voor de organisatie en hoe het op de juiste manier wordt ingezet en gebruikt. Meer weten over Salesforce implementeren? Bel ons op 036 – 8080 112
Fred Groters, Managing Director Redbook

Salesforce implementeren, en dan..

Salesforce Executive Training

Salesforce is veel meer dan een CRM in de Cloud. Salesforce biedt via een platform in de Cloud letterlijk alles wat je nodig hebt om de best mogelijke relatie met je markt, je klanten en je partners te onderhouden. Het platform is bovendien makkelijk te koppelen met andere systemen in de cloud, en ook met systemen die de organisatie zelf in huis heeft.

Salesforce kan daardoor dus veel meer en uitgebreidere processen in de organisatie ondersteunen dan alleen de sales-en marketing processen. En dan is Salesforce ook nog eens gemakkelijk aan te passen aan de gewenste werkwijze en methoden die de organisatie gebruikt. Last but not least: Salesforce implementeren is relatief eenvoudig!

Salesforce implementeren Iedereen kent Salesforce dan wel als beste CRM oplossing, maar niet iedereen overziet alle andere mogelijkheden die het mogelijk maken om ‘alles er uit te halen wat erin zit’. Ook als executive is het belangrijk om een goed inzicht te hebben in de mogelijkheden van Salesforce bij de aanvang van een implementatie. Salesforce implementeren hoeft niet gecompliceerd te zijn, maar het is wel belangrijk dat alle mogelijkheden goed worden benut die voor de organisatie van betekenis zijn. Ook kunnen processen veelal aanmerkelijk verbeterd worden, en het is zonde om die gelegenheid voorbij te laten gaan. Er kan met de invoering van Salesforce dus veel bereikt worden, en dat is dan ook de reden waarom Salesforce implementeren vraagt om enige betrokkenheid en bemoeienis van senior management. Want Salesforce heeft niet alleen een positief effect op de bottomline, maar kan ook een enorm effect hebben op alle aspecten van de bedrijfsvoering, en zelfs strategisch van significante betekenis zijn. En dat betekent dat Senior management op zijn minst een aantal belangrijke aspecten van Salesforce en van Salesforce implementeren moet weten.

Wat u moet weten

 
Meer omzet! Er zijn diverse wegen naar een hogere omzet met Salesforce. Die variëren van verbetering van de kwaliteit van leads – door betere validaties – tot een betere beheersing van lopende activiteiten bij prospects en klanten als gevolg van betere salesprocessen en beter inzicht. Verlang als Executive een hogere lead-conversie, een kortere lead-time en een omzet-toename als resultaat van de invoering van Salesforce! 

Minder kosten! Een goede implementatie vermindert handmatige en redundante activiteiten, en vergemakkelijkt integratie tussen processen en systemen. Het is namelijk eenvoudig om het aantal handelingen van gebruikers tot een minimum te beperken. Dat kan al door gewoonweg de instellingen aan te passen, maar ook door aanpassingen in de weergaven zodat informatie overzichtelijk bij elkaar wordt gepresenteerd. Ook de koppeling met andere systemen is met Salesforce relatief eenvoudig. Redundante informatie, met alle inefficiëntie en kans op fouten van dien, is dus niet nodig. Zie er bij Salesforce implementeren als executive op toe dat systemen zorgen voor minder handmatig werk en voor goede gegevensuitwisseling onderling!

Bye bye Excel! Salesforce biedt alle middelen om custom apps snel en schaalbaar te ontwikkelen. En uiteraard spelen dan de voordelen van het platform meteen mee: Beveiliging, onderhoud, schaalbaarheid, bereikbaarheid, integratie; Het is allemaal goed geregeld. Geen enkele reden dus om nog lokaal spreadsheets te gebruiken voor opslag en onderhoud van wat voor gegevens dan ook. Uiteraard is Excel een prima product voor Office toepassingen. Stel als executive voorwaarden aan het gebruik van Excel!

Verbeter uw processen! Sales- en marketing processen kunnen vaak véél beter. Bijvoorbeeld door sales-methodieken in te voeren zoals Miller Heiman of Consultative Selling. Maar het is ook prima mogelijk om Salesforce aan te passen aan hoe de organisatie het liefst werkt. Het is een uitgelezen kans om de effectiviteit van de Salesorganisatie op te voeren, en om de meetbaarheid en voorspelbaarheid van de prestaties te verbeteren. Eis als executive dat Salesteams methodisch werken!

Zorg voor regie! Salesforce implementeren is een belangrijke activiteit voor uw organisatie die expertise verlangt en samenwerking van meerdere betrokkenen. Hier past bij dat van tevoren duidelijke criteria voor succes worden vastgesteld, en dat hierop wordt gestuurd. Op die manier hebben alle betrokkenen steeds een duidelijk beeld van de verwachtingen, en kunnen onderweg afgewogen beslissingen worden gemaakt over requirements, prioriteiten en fasering.

Wilt u meer weten over Salesforce implementeren, neem dan contact met ons op via info -at- redbookict -dot- nl of bel ons op 036 – 8080 112. Of maak gebruik van een ‘Salesforce voor Executives training‘ van Redbook Academy.

Salesforce Executive TrainingSiteLock