Vacatures
Recente Redbook blogs

 

 

 

Salesforce Lightning | Wanneer gaat u over op Lightning?

108A3310
Salesforce Lightning, de nieuwe gebruikersinterface van Salesforce, is in de kern een flinke verbetering met daarbij veel nieuwe mogelijkheden en een veel besproken onderwerp waarbij de meningen zijn verdeeld. Eén druk op de knop en je kunt Lightning Experience gaan gebruiken, maar is dat wel zo en is uw org daar wel klaar voor? Van gedachten wisselen? Bel ons op 036 8080112
Myrte Pille, Marcom manager Redbook

Salesforce Lightning
Salesforce Lightning is meer dan alleen een nieuwe gebruikersinterface en vergt iets meer inspanning dan enkel één druk op de knop. Als nieuwe gebruiker heeft het zeker toegevoegde waarde om over te stappen op Lightning en te beginnen met de methodieken en features die het te bieden heeft. Als Salesforce gebruiker is het belangrijk dat je gemakkelijk toegang hebt tot de benodigde data, hiervoor moeten het navigatie menu en de dashboards goed geconfigureerd zijn in Lightning. Daarnaast moet worden gekeken welke functionaliteiten er worden gebruikt en in hoeverre deze functionaliteiten volledig worden ondersteund door Lightning.

salesforce lightning

salesforce lightning

Wanneer er veel maatwerk is geleverd op de gebruikersinterface van een bestaande gebruiker, is de keuze nog niet zo makkelijk gemaakt. Voor de bestaande gebruiker is er nog een groot verschil in features om een overstap te rechtvaardigen. Dit komt doordat nog niet alle features en functionaliteiten van Salesforce Classic beschikbaar zijn in Lightning. In de toekomstige releases zullen meer features support krijgen. In dat geval is het advies nog geduld te hebben en te wachten met overstappen. Verwachting is dat de Salesforce Summer release meer ‘volwassen’ zal zijn. Het kan daarom nu wel het moment zijn om voorbereidingen te treffen voor de switch van Salesforce Classic naar Lightning.
Dit is wat onze consultants adviseren
  • Onderzoek of gebruik is gemaakt van URL Hacks. Deze werken niet meer in Lightning, en er zal voor toepassingen zoals pre-populating fields een andere methode moeten worden gezocht.
  • Start met een kleine (representatieve groep) gebruikers alvorens de hele organisatie over te schakelen op Lightning
  • Wacht tot de Summer 16 release. Veel van de openstaande punten zijn in deze release toegevoegd, en het ziet er een stuk completer en beter uit.
  • Bekijk in de release notes wat niet beschikbaar is, en onderzoek of dat voor de organisatie een probleem is.

F528H&feR3r
SiteLock