Vacatures
Redbook blogs

 

 

 

Salesforce Marketing Cloud | Customer Journey

We weten het al een tijdje, het Marketing vakgebied verandert razendsnel. Reclame is ‘uit’, en Customer Journey is ‘in’. Dat is een hele korte samenvatting van het rapport ‘2015 State of Marketing‘ wat Salesforce op basis van meer dan 5.000 interviews met marketeers over de hele wereld heeft samengesteld. En deze en soortgelijke informatie is al jaren de basis voor Salesforce om continu alles te doen om de totale CRM suite en met name Salesforce Marketing Cloud aan te passen aan de veranderende wereld. In die wereld anno 2015 gaat het er vooral om dat Sales en Marketing zodanig op elkaar aansluiten dat elke Account Manager in feite ook een soort mini-marketeer is. Boodschappen naar de markt zijn veel meer gedifferentieerd, en daarbij is interactie veel belangrijker dan voorheen, omdat klanten zich als gevolg van de informatie op internet heel anders oriënteren op de markt dan voorheen, en ook op een andere manier informatie uitwisselen met mogelijke leveranciers.

Salesforce Marketing Cloud

Voor de leverancier betekent die interactie meer werk, omdat niet meer kan worden volstaan met algemene informatie en product informatie. Verkopen betekent dus ook doelgericht marketing boodschappen uitzenden, en interactie of ‘engagement’ zoeken. Om deze ‘customer journey’ mogelijk te maken, zijn Marketing Managers wereldwijd van mening dat Mobile, Marketing analytics en CRM de belangrijkste hulpmiddelen zijn. De reden voor de hoge score van Mobile op dit lijstje heeft er mee te maken dat Marketeers van mening zijn dat Email marketing kritiek is voor succes, en ‘you can’t spell email without mobile’.

Salesforce Marketing Cloud | Pardot

Hoewel wij van mening zijn dat veel bedrijven met behulp van Salesforce CRM al erg veel mogelijkheden hebben om aan te sluiten bij nieuwe trends, en overigens daarmee een enorme verbetering kunnen realiseren in hun opbrengsten, klanttevredenheid en lange termijn succes, denken wij dat Salesforce Marketing Cloud en met name Pardot er nog een schepje bovenop doet. Met Pardot is het mogelijk om het gedrag van leads te analyseren, en doelgericht boodschappen uit te zenden (mini marketing) die passen bij die analyse. Vervolgens wordt door middel van een zogeheten ‘dripping campaign’ gezorgd dat leads regelmatig berichten krijgen met inhoud die aansluit op hun engagement. Die berichten lijken persoonlijk, maar worden volledig geautomatiseerd verzonden. En omdat Marketeers zoveel waarde hechten aan Email marketing, zijn ook de eisen die aan email worden gesteld hoger. Responsive design en goede analyse tools zijn kritiek voor goede campagnes, net als personificatie.

Wat betekent Marketing Cloud voor u?

Marketing Automation kan ook voor uw bedrijf een ‘game changer’ zijn, en leiden tot betere opbrengsten van campagnes, meer en betere leads, en reductie van de sales cycle. Wij wisselen er graag eens met u over van gedachten. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over Salesforce Marketing Cloud.

Redbook is Salesforce Cloud Allicance partner. Meer informatie over Salesforce:

Alle informatie over SalesforceSiteLock