Generic selectors

Exact matches only


Search in title


Search in contentSearch in posts


Search in pagesVacatures
Recente Redbook blogs

 

 

 

Salesforce online implementeren, kan dat?

52yvjdhg27

Salesforce draait volledig in de Cloud. Zowel het platform als de applicaties, waaronder CRM, zijn daardoor via een browser te gebruiken. En dus is Salesforce ongeacht de locatie te gebruiken, als er maar internet beschikbaar is. Voor gebruikers van producten zoals Salesforce is het dus gemakkelijk om overal ter wereld online te werken. Geldt dat ook voor een Salesforce online implementatie? Meer weten over Salesforce implementeren? Bel ons op 036 – 8080 112
Fred Groters, Managing Director Redbook

Salesforce online implementeren

Salesforce online implementeren

Dat Salesforce volledig in de Cloud draait, wil nog niet zeggen dat Salesforce online geïmplementeerd kan worden. Je hebt immers nogal wat mogelijkheden in Salesforce, en de kunst is om de inrichting van Salesforce zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de (gewenste) werkprocessen. Daarvoor moet je overleggen, voorbeelden laten zien, afwegingen maken. En dat doe je vooral samen, als opdrachtgever en opdrachtnemer. Het lijkt onvermijdelijk om elkaar toch regelmatig face to face te treffen om deze intensieve samenwerking goed te laten verlopen.

Alternatieve aanpak


Toch zijn er ook andere mogelijkheden om met elkaar samen te werken aan een Salesforce implementatie. Een groot deel van de vragen die beantwoord moeten worden is bijvoorbeeld relatief eenvoudig te standaardiseren. Hoewel de antwoorden overal verschillen, zijn de vragen altijd en overal hetzelfde. Door deze vragen en de antwoorden via email alvast met elkaar uit te wisselen, wordt de inhoud van overleg daarna een stuk eenvoudiger en kan het in principe ook telefonisch of via videoconfence. Is het optimaal? Nee, want ook de vragen en antwoorden leiden tot nieuwe ideeën, prioriteiten, overleg over de business case etc. Dat werkt makkelijker bij elkaar aan tafel. Maar het is via videoconference zeker niet onmogelijk, vooral als via standaard vragen en antwoorden de materie bij iedereen al in het hoofd zit.

Een ander alternatief is om na een ronde van vragen en antwoorden op afstand een POC (Proof Of Concept) te bouwen. De kans is groot dat het resultaat na de eerste ronde al een eind in de goede richting is. Het is daarna een kwestie van beoordelen en testen, aanpassen en finetunen. Ook hiervoor geldt dat de ‘vibe’ sneller ontstaat als je bij elkaar zit. Maar het is goed te doen op afstand, vooral als de cycli (sprints) kort worden gehouden.

Salesforce online implementerenTenslotte is er de mogelijkheid om eerst aan de slag te gaan met een basis implementatie. Dat leidt vervolgens tot nieuwe en extra wensen en eisen, die in een vervolgproject kunnen worden opgepakt. Redbook heeft templates voor basis implementaties voor diverse bedrijfstakken, zoals Utilities, Media, Education, Automative, Healthcare en Manufacturing. Kortom, een Salesforce Basis implementatie kan volledig online plaatsvinden.

Wilt u meer weten over Salesforce online implementeren, neem dan contact met ons op via info -at- redbookict -dot- nl of bel ons op 036 – 8080 112. Of maak gebruik van een ‘Salesforce training‘ van Redbook Academy.

Salesforce TrainingSiteLock