Vacatures
Redbook blogs

 

 

 

Salesforce Wear biedt 1,5 miljoen developers platform

Salesforce Wear - Redbook ICTSalesforce heeft deze maand ‘Salesforce Wear’ geïntroduceerd, een platform voor de ontwikkeling van Wearable apps. Daarmee wordt aan zowel developers als producenten van wearble toepassingen een handreiking gedaan van enorme omvang. Maar wat zijn wearables ook alweer? Een van de bekendste wearables is natuurlijk het horloge van de Knight Rider, maar tegenwoordig hebben we Google Glass, en inmiddels veel meer wearables.

Wearables zij niet zomaar een aardigheidje en Salesforce Wear is dus ook niet zomaar een ontwikkeling. Uit marktonderzoek van IHS blijkt dat in 2014 al grofweg 50 miljoen wearables zullen worden verkocht, en in 2018 zal dat aantal zijn toegenomen tot zo’n 180 miljoen. Salesforce loopt met de introductie van Salesforce Wear voorop en laat zien dat het innovatie serieus neemt.

Salesforce Wear Developer pack

De functies van wearables lopen uiteen, en er is een flinke markt voor toepassingen. Denk aan apparaatjes voor het permanent meten van vitale lichaamsfuncties voor sporters of in geval van ziekte. Maar de toepassingen kunnen ook iets minder ‘wearable’ zijn, zoals tandenborstels die feedback geven en zelfs statistische gegevens terugmelden aan hun fabrikant. Philips heeft bijvoorbeeld al geavanceerde sensoren in wearables in hun healthcare producten. Of apparaatjes voor persoonsidentificatie, geïntegreerd in horloges, die het makkelijk maken om toegang te regelen en gepersonificeerde boodschappen te ontvangen. Of apps voor technici die installaties uitvoeren en via een speciale bril begeleiding bij hun werk kunnen krijgen. Het aantal toepassingen neemt natuurlijk alleen maar toe.

Salesforce wearOmdat de vorm van de wearable apparaten afwijkt van standaard mobile apparaten, zijn er voor het gebruiken van apps op Wearables specifieke eisen, zowel technisch als in de vorm van user XP en dataflow. Een gewoon development platform is daarom niet geschikt voor de ontwikkeling van Wearable apps. Salesforce heeft nu ‘Salesforce Wear’ geïntroduceerd, met daarbij het Salesforce Wear Developer Pack. Hiermee is het mogelijk om apps te ontwikkelen voor de wearables van onder andere Android Wear, Philips en Samsung. Producenten en klanten komen hiermee een grote stap dichter bij elkaar, en er ontstaan tal van nieuwe mogelijkheden voor communicatie. Developers hebben nu een industry-leading platform met een snel groeiend eco systeem voor support en interactie met klanten, sample code, documentatie en ‘best practices’.

Salesforce wear gratis code

Bij Salesforce Wear wordt een aantal apps meegeleverd waarvan de code aan developers gratis beschikbaar wordt gesteld. Dat zijn interessante apps:

  • Een reporting app voor de Pebble Smartwatch, waarmee het mogelijk is om informatie te tracken op het horloge en te koppelen aan reports in Salesforce.
  • Een Sales productivity app voor de Samung Gear waarmee je kunt zien wie er bij een meeting zullen zijn, en waarmee je informatie over de deelnemers kunt zien.
  • Een service app voor Google Glass.
  • Een meldingen app voor de Android Wear voor het autoriseren en approven van verzoeken in Salesforce.
  • Een app voor de Myo armband, waarmee bewegingen kunnen worden geregistreerd en waarmee bijvoorbeeld chirurgen werken om beelden te manipuleren of diagnostische gegevens en patiënt gegevens op te vragen tijdens operaties.
Ontwikkelaars kunnen de code van deze apps dus gratis downloaden en gebruiken als basis voor hun eigen wearable app development.

Voor meer informatie over Salesforce Wear, zie het persbericht van 10 juni 2014.SiteLock